Aktivitete

Një atmosferë e veçantë është krijuar në shkollën profesionale " Beqir Cela " me rastin e festave të Nëntorit.Nxënësit e kësaj shkolle kanë shpalosur të gjithë talentin dhe afësitë e tyre përmes  këngëve,valleve,recitimeve dhe nje ekspozite pikturash.
Koncerti festiv është zhvilluar në oborrin e shkollës, ku nxënësit  dhe mësuesit kanë shijuar interpretimet  plot ngjyra të nxënësve.Gjithshka ka nisur me një prezantim të shkurtër të historikut të festave të Nëntorit nga presidenti I senatit të nxënësve  Edison Latifi.
Poezia "Atdheu im" e interpretuar nga Stelina Musta ka përcjellë emocione të forta te të pranishmit, falë interpretimit të ngrohtë dhe me patos artistik.
Kënga "100 vjet shtet" e kënduar nga nxënësi Dardan Meshi e ka bërë atmosferën akoma dhe më të bukur  dhe festive.Vallja popullore e Rugovës e kërcyer nga grupi I valleve të shkollës ka treguar dhe një herë talentin e padiskutueshëm të nxënësve që plot finesë dhe harmoni kanë kërcyer këtë valle tradicionale.Kërcimtarët Jak Vila,Sara Cami,Bajram Kola,  Klaoreta Domi,Stelina Musta,Asllan  Ruci kanë befasuar me pasionin e tyre për të interpretuar vallet popullore.
Tonet muzikore janë rritur me muzikën rep,interpretuar me aq ritëm dhe profesionalizëm nga nxënësi Kevin Aruçi.
Një oaz I bukur është krijuar në mes të koncertit kur talentet e pikturës kanë prezantuar punimet e tyre me tematikën e festava ,si dhe me punime të tjera me tematika të shumëllojshme.
Ekspozita është vlerësuar nga nxënësit dhe mësuesit për mjeshtërinë e nxënësve në  përdorimin e ngjyrave dhe idetë artistike.Mirsad Shehu ka prezantuar punime në telajo  si’’ Violinistja ‘’,’’Mjelma’’ etj,në një kohë që Ervin Sula ka prezantuar punime të tilla si ‘’Vajza dhe deti’’,’’Nusja’’ etj.Vlerësim kanë marrë dhe punimet në grafikë të Adnan Ballës si ‘’Anfiteatri’’,’’Malet’’ etj.
Pas prezantimit të ekspozitës me piktura  atmosfera është ndezur përsëri me vallet popullore apo këngën me iso të interpretuar aq bukur  nga Mirsadi,Xhilsoni,Bato dhe Kevini ,këngën e shqiponjave të interpretuar nga Sulejman Voci ,këngën ‘’Tuman kuqe ‘’ të interpretuar nga Ergini ,Asllani dhe Floriani apo këngën ‘’Më kanë thënë shoqet mbrëmë’’ të interpretuar nga Jak Vila.
Mësues dhe nxënës kanë kaluar momente të paharrueshme falë një organizimi të shkelqyer të aktivitetit për festat e Nëntorit nga mësuesja Lubjana Cami dhe nxënësve të shkollës ‘’Beqir  Cela’’.Nxënësit dhe mësuesit e kësaj shkolle kanë treguar dhe një herë se janë shembull jo vetëm në aspektin mësimor por edhe në aktivitetet kulturore dhe artistike. 

Sot me date 16 shkurt 2018 ne saje te bashkepunimit te suksesshem 4 vjecar midis Drejtorise se Shkolles  , Dep.TIK dhe QKF Durres  per organizimin dhe zhvillimin  e Konkursit Shkencor "UNE EDHE KOMPJUTERI" e fazes se dyte te olimpiades se informatikes midis nxenesve te shkollave 9-Vjecare  te Durresit. Pjesmarrje masive prej 83 nxenesve , fitues te fazes se pare te zhvilluar ne shkollat e tyre.

Njoftimi shoqerohet edhe me nje album me foto.

Sipermarresit e se nesermes

Maturantet gjate fazes se pare te edicionit te peste te konkursit "Sipermarresit e se nesermes",organizuar nga Tirana Business University. 4 Maj 2015

...............................................................................................................................

Aktiviteti me rastin e perfundimit te shkolles.

Me rastin e perfundimit te shkolles u zhvillua aktiviteti ne te cilin nxenesit performuan ne prirjet e tyre ne muzike,recitime,valle numra shpejtesie dhe pikture.Suksese nxenesve tane te cilet formohen profesionalisht ne shkolle por shprehin dhe talentin e tyre ne arte.

...............................................................................................................................................................................

DITA E HAPUR 12 MAJ 2015

 

Ne kuader te promovimit te arsimit profesional,shkolla e mesme profesionale kombetare "Beqir Çela",ftoi te gjitha shkollat 9-vjecare per te vizituar ambjentet e saj,rreth informimit per risite dhe perfitimet ne frekuentimin e ketij arsimi!

 

 ................................................................................................................................................................................

Projekti "Une ricikloj"

Freskuar rreth 2 javë më parë

Me ndihmen dhe me financim te pjesshem te projektit per gjitheperfshirjen dhe bashkepunimin e mesuesve te praktikes dhe nxenesve ,shkolla "Beqir Cela" behet pjese e projektit "Une ricikloj".

..................................................................................................................................................................................

KONKURS SHKENCOR" UNE DHE KOMPJUTERI"

Shkolla e mesme profesionale kombetare "Beqir Cela" ne bashkepunim me QKF(Qendren Kulturore te Femijeve) Durres,organizuan sot konkursin "Kush e perdor me mire kompjuterin",ne te cilen merrnin pjese ,nxenesit me te mire nga shkollat 9-vjecare te Durresit.

...................................................................................................................................................................................

MBYLLJA E PROJEKTIT TE GJITHPERFSHIRJES  

 

             FIER DT 15,16,17,18/10/2015

 

 

KONKURS SHKENCOR" UNE DHE KOMPJUTERI NR 2" 16 SHKURT 2017

Shkolla e mesme profesionale kombetare "Beqir Cela" ne bashkepunim me QKF(Qendren Kulturore te Femijeve) Durres,organizuan sot konkursin "Kush e perdor me mire kompjuterin, NR 2 ",ne te cilen merrnin pjese ,nxenesit me te mire nga shkollat 9-vjecare te Durresit.

DEGA ELEKTRIKE DHE INFORMATIKE NE BASHKEPUNIM JANE DUKE BERE INSTALIMIN DHE KONFIGURIMIN  E KAMERAVE VEZHGUESE NE AMBJENTET E SHKOLLES  NE GODINEN E TEORISE DHE NE AMBJENTET E PRAKTIKES PROFESIONALE.